Zwart marmeren tegels

 

Nero Marquina een marmersoort uit Spanje. Het is een mooie zwarte marmersoort met mooie witte aders. Het is gepolijst waardoor de kleur mooi tot uiting komt het is heel goed te combineren met witte marmer soorten.

 

Voor meer foto's en prijzen van onze zwarte tegels klik hier.
 
Eigenschappen: Kleurnuances komen altijd in meer of mindere mate voor, zelfs binnen éénzelfde partij. Bij zwart marmer komen breuklijnen voor. Daarom is het bij deze marmersoort gebruikelijk om tijdens de productie losse stukken opnieuw aan elkaar te kleven en eventueel aan de achterzijde van een hechtingsmiddel te voorzien. Bepaalde open aders worden gemastiqueerd. Dit procédé is niet alleen onvermijdelijk, maar zelfs een noodzakelijkheid om een degelijk product af te leveren. Het doet geen afbreuk aan het adembenemende materiaal.

 

Het een van de marmersoorten die vroeger heel veel in herenhuizen werd gebruikt.

Vaak werd het in combinatie met Nero Marquinia of Belgische Hardsteen gelegd als een 'dambord'.

 

Deze partijen zijn verzoet wat als voordeel heeft dat je kleine krasjes niet ziet ook zie je veel minder op deze vloer omdat het geen hoogglans heeft. Kiest u liever hoogglans aanklikken.

Lijm advies S28W alleen voor binnen.

Het verdient de aanbeveling het materiaal te impregneren.

 

Zwart Marmer een marmersoort uit Spanje. Het is een mooie zwarte marmersoort met mooie witte aders. Het is gepolijst waar door de kleur mooi tot uiting komt het is heel goed te combineren met witte marmer soorten.

 

Eigenschappen: Kleurnuances komen altijd in meer of mindere mate voor, zelfs binnen éénzelfde partij. Bij zwart marmer komen breuklijnen voor. Het doet geen afbreuk aan het adembenemende materiaal.

 

Marmer is een compacte en harde steensoort en wordt al eeuwen in de bouwsector gebruikt. Marmer is ontstaan door een metamorfose (omvorming) van kalksteen. De fossielen die in kalkstenen voorkomen zijn in marmer niet meer te herkennen.

 

Kenmerkend voor marmers zijn de attractieve kleurschakeringen, aders en de kristalstructuur (zoals bij een suikerklontje). Marmer komt vooral voor in de kleuren wit of grijs, maar er zijn er ook in het rood of roze.

 

Marmers zijn bestand tegen normale gebruiksbelasting. De glansgraad moet worden aangepast aan de gebruiksintensiteit en onderhoudsintensiteit. In de meeste gevallen voldoet matglans (gezoet) beter dan polijstglans. Circa 80% van de marmers is vorstbestendig. Marmers worden meestal glanzend (gepolijst en gezoet) bewerkt. Het effect van andere bewerkingen (geschuurd, gestraald, gebouchardeerd, gevlamd) is beperkt door de lichte steenkleur. Bewerkingen hebben invloed op de kleur van de steen. Polijsten geeft de diepste kleurweergave, terwijl een ruwe bewerking de kleur fletser maakt.

 

Nero Marquina is een zwart marmer afkomstig uit Marquina (Vizcaya) of Aulestia (Vizcaya) Spanje. Nero Marquina is een marmer zwarte achtergrond met witte adering.

 

Onderhoud

Als trotse eigenaar van een natuurstenen bevloering wilt u jarenlang blijven genieten ervan en daarom is een aangepast en adequaat onderhoud noodzakelijk. Dit onderhoud begint onmiddellijk na de plaatsing.

 

Reiniging na de plaatsing

Na het plaatsen van de vloer blijven vaak restjes cementsluier, voegspecie en ook wat stofdeeltjes achter. Eén week na het opvoegen van de vloer voert u het best een grondige reiniging uit met Lithofin Vuiloplosser (=geen zuurhoudend product). Vervolgens laat u de vloer voldoende uitdrogen. De droogtijd hangt af van de dikte en de vochtigheid van de ondergrond, evenals het soort natuursteen die u gekozen heeft. Normaal gezien bedraagt die tijd ongeveer 3 maanden. Bij sommige kalkstenen (vnl. Jura) kan deze periode 6 tot 9 maanden duren! Een eenvoudige test leert u hoe u kan controleren of de vloer is uitgedroogd: plaats een glas omgekeerd op de vloer en laat dit ‘s nachts staan. Is na die periode de binnenkant van het glas droog, dan is de vloer uitgedroogd. Gedurende de droogtijd mag u de vloer enkel licht vochtig met water kuisen, eventueel met toevoeging van een aangepast onderhoudsmiddel, bv. Lithofin Wash&Clean.

 

Bescherming

Vooral in vlek –en vochtgevoelige ruimtes raden wij aan uw natuursteen extra te behandelen, bijvoorbeeld in uw badkamer of keuken. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat uw steen beter wordt beschermd tegen zuren, olie en water. Opgelet: informeer goed welk impregneermiddel u het best gebruikt voor uw natuursteen.

 

Voor donkere, harde steensoorten gebruikt u het best Lithofin Vlekstop ‘W’, op waterbasis. Lithofin Vlekstop is geschikt voor de bleke steensoorten. Indien u het materiaal wenst te verdonkeren, raden wij u Lithofin Vlekstop Plus aan.

 

Onderhoud van natuursteen in een notendop

Voor het regelmatig onderhoud volstaat het om gewoon met water te kuisen, eventueel met toevoeging van een aangepast onderhoudsmiddel, Lithofin Wash&Clean. Om specifiek de oppervlaktebehandeling te beschermen gebruikt u af en toe Lithofin Glans & Schoon. Bij een te erge vervuiling mag een aangepaste (niet-zuurhoudende) reiniger zoals Lithofin Power-Clean (Vuiloplosser) gebruikt worden om de vloer te reinigen.