Leggen van marmeren vloeren

Natuurstenen vloeren kunnen gelijmd of in cement gelegd worden. Marmeren vloertegels en wandtegels worden vaak op dikte gefreesd (gekalibreerd) en zijn daarom ook goed te lijmen. In dit geval wordt de tegel met een dunne lijmmortel op de bestaande cementdekvloer geplakt.
Klik hier voor onze services.

Tevens is het mogelijk een natuurstenen vloer op een bestaande vloer (i.v.v. bijvoorbeeld een plavuizenvloer) te leggen. De vloer dient dan eerst met een egalisatiemortel vlak te worden gemaakt, waarna de vloer met lijm wordt aangebracht. Op een bestaande houten vloer dient er een speciale ondervloer te worden aangebracht die het gewicht van de stenen binnen de perken houdt.

 

Bij een natuurstenen vloer overigens een kleine ruimte tussen de muur en de stenen te worden opengelaten. Op deze wijze kan de vloer werken onder invloed van temperatuurschommelingen. Om de vloer naadloos op een muur te laten aansluiten kunnen plinten worden geplaatst. Hierdoor ziet uw vloer er niet nog chiquer uit maar wordt uw vloer extra beschermd.

 

Marmersoorten

Marmer is een compacte en harde steensoort. Dit gesteente is ontstaan door kristallisatie van kalksteen. Deze steensoort wordt regelmatig toegepast in een interieur (voor de vloeren, vensterbanken, tafelbladen, schouwen en badkamers).

Een natuurstenen vloer is een aanwinst voor uw woning of bedrijf en geeft een bijzonder luxe uitstraling. Bovendien is een natuurstenen vloer zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk!

 

Natuurstenen dorpels komen we voornamelijk tegen als raamdorpels (buitendorpels) en als badkamerdorpels.

 

Voor raamdorpels worden hoofdzakelijk hardsteen gebruikt vanwege de eisen aan vocht- en vooral vorst bestendigheid. Voor badkamerdorpels zijn vrijwel alle steensoorten bruikbaar.

Het kan prachtig zijn de badkamerdorpels in dezelfde steensoort als de badkamertegels te doen, maar in een contrasterende kleur. Sommigen zullen juist de voorkeur geven de dorpel niet op te laten vallen en dezelfde steensoort en -kleur te hanteren.

Natuursteen op wanden

 

Wanden bekleed met natuursteen kunnen een ruimte echt laten schitteren! Natuurlijk in een badkamer, maar evenzeer in een chique ontvangstruimte. Ook iets voor u?