Marmeren tegels

Wilt u ook een unieke en exclusieve uitstraling met marmer tegels in uw huis?
Het Marmerhuis richt zich vooral op marmer tegels voor de vloer en de wand. Kenmerkend aan marmer is dat dit type natuursteen divers is aan kleuren en structuren. De kleuren van marmer zijn uiteenlopend van wit tot zwart en alles wat daartussen zit. Het is zelfs te verkrijgen in een rode of groene tint. Marmergroeves zijn op veel plekken in de wereld te vinden. In meer dan 35% van de landen in de wereld wordt dit type natuursteen gedolven. Een leuk detail is dat de kleuren per continent of regio anders zijn. Marmer is helaas niet voordelig. Toch is het al te vinden vanaf € 35,- per m2. Voor meer informatie over marmer tegels leest u verder op onze website of u komt een kijkje nemen in onze toonzaal.

 
Het onderhoud van marmeren tegels

Belangrijk bij marmer tegels is het onderhoud. Marmer wordt gedolven en vervolgens verwerkt tot tegels. Het wordt niet zoals keramische tegels gebakken. Hierdoor is de steen “poreus”. Dit houdt in dat het vuil op kan nemen. Hier is gelukkig wat aan te doen. Door het impregneren van de steen zorgt u ervoor dat het marmer beschremd wordt. Hierdoor kan er geen vuil meer in de steen trekken. Door deze behandeling zorgt u ervoor dat wijnvlekken of zuur aantastingen in verleden liggen.
Het Marmerhuis adviseert u in een onderhoudsadvies voor uw marmervloertegels.

De verschillende toepassingen van marmer

Marmer tegels hebben eindeloze toepassingsmogelijkheden. Het meeste wordt het gebruikt voor op de vloer of voor op de wand. Hiernaast wordt het ook gebruikt voor het maken van vensterbanken, openhaarden, bankjes, tafels, keukenwerkbladen enzovoorts. U kunt het zo gek niet verzinnen of het wordt van marmer gemaakt.

 

Interesse in natuursteen in uw woning? Het Marmerhuis helpt u graag verder.